Hvad hulen er ryttermærker egentlig og hvorfor

skal man have dem??

• Ryttermærker er en uddannelse, som alle der omgås heste bør have. Ryttermærke 3 og 4 er obligatoriske hvis man vil starte distriktstævner m.v. men der findes i alt fem mærker, og det anbefales at starte fra Ryttermærke 1 så man bliver introduceret ordentlig for stoffet, og får en basal viden der kræves for at udvikle andre kompetencer i de senere mærker.
  • Ved at tage ryttermærker lærer man bl.a. hvordan man omgås heste korrekt, hvilke strigler man skal bruge hvor, hvordan man skal reagere i faretruende situationer og nødsituationer, samt hvordan man kan genkende godkendt sikkerhedsudstyr, om hestens farve og aftegn, om huldskalaen, sygdomssymptomer og meget mere. Det vil alt sammen sikre de bedste forhold for rytter og hest.
  • På Glostrup Rideklub bliver der med jævne mellemrum alt efter efterspørgsel oprettet hold med ryttermærke 1 og 2, samt hold med ryttermærke 3 og 4. Til undervisningen stiller rideklubben nogle hæfter til rådighed, men man sagtens vælge selv at købe materialet på Dansk Rideforbunds Hjemmeside. www.danskrideforbund.dk
  • Undervisningsforløbene breder sig normalt over ca. 8-10 uger, hvor man mødes én gang ugentligt. Hvis man hellere vil læse selv, er det også en mulighed, så kan man nøjes med at tilmelde sig selve prøverne DOG anbefales det at følge undervisningen, da underviseren ved hvad der bliver lagt vægt på under bedømmelserne, desuden skal det understreges at det hæfte som man låner af klubben IKKE dækker over hele pensum, og det vil derfor være nødvendigt at erhverve samtlige undervisningsbøger (af ca. pris 600-700 kroner) og evt. underviser mappen hvoraf det yderligere fremgår hvori pensum består.
  • Hvis man er interesseret i at deltage i ryttermærkeundervisningen, eller har spørgsmål er man velkommen til at kontakte enten Cecillia Overgaard Andersson på tlf 23662903 eller Cecilliaoa@hotmail.com
  • Hvis man har lyst til at prøve sin viden af kan man tage en lille test i ryttermærke 3 her eller ryttermærke 4 her.

Tilbage til forsiden